top of page

A bioklimatikus pergola

A bioklimatikus pergola egy olyan építészeti megoldás, mely egyesíti a pergola hagyományos jellemzőit a modern tervezési elvekkel. A bioklimatikus jelző arra utal, hogy a pergola képes alkalmazkodni az időjárás változásához, ezzel biztosítva a használók kényelmét különböző időjárási körülmények között is.

Az AluMoor Kft. által forgalmazott bioklimatikus pergolák az alábbi jellemzőkkel bírnak:

 

❯❯ Motorikusan állítható lamellák

A távirányítással állítható lamellák segítségével a pergola szabályozni képes az árnyékolást és szellőzést. A megfelelő dőlésszögbe állítva a lamellák gátat szabnak a napsugaraknak, a fényt mégis beengedik, valamint természetes szellőzést biztosítanak.

A lamellák teljesen zárt állapotba is állíthatók, ezzel egy teljesen vízzáró tetőt képezve.

 

❯❯ Esővíz-elvezetés

A lamellák és a vázszerkezet kialakításának köszönhetően az esővíz elvezetése megoldott. A lamellákról az esővíz a felső keretbe folyik, ahonnan lefolyik a tartólábakba rejtett vízelvezetőkön keresztül.

A bioklimatikus pergolák opcionálisan kiegészíthetők egyéb megoldásokkal is, melyekkel kényelmünket fokozhatjuk. A választott kiegészítő megoldásokat érdemes a pergolával együtt megrendelni, de néhány kivételtől eltekintve utólagos telepítésre is van lehetőség.

Választható kiegészítő megoldások például a következők:

Bioklimatikus pergola

❯❯ Slide Glass oldalsó üvegfedéssel egy olyan teret kaphatunk, ahol teljesen védve vagyunk az időjárás viszontagságaival, illetve a rovarokkal szemben, de a teljesen nyitott térről sem kell lemondanunk, hiszen az üvegtáblákat eltolva könnyen és gyorsan megnyithatjuk a pergola oldalait.

 

❯❯ A ZIP Screen oldalsó textil árnyékolók az oldalról beeső napsugarakkal, valamint a rovarokkal szemben is védelmet nyújtanak. Az oldalsó árnyékolás hasznos kiegészítő lehet a tavaszi és őszi napokon, amikor a Nap már alacsonyabban jár, és a lamellák nem nyújtanak teljes árnyékot a pergola alatt tartózkodók számára.

 

❯❯ Két típusú LED-világítás is elérhető a bioklimatikus pergolához. Lehetőség van a keretprofilban körbefutó világítással, valamint a lamellákba süllyesztett világítással is megrendelni a termékeket. Az esztétikai értékén túl a LED-világítás funkcionálisan is hasznos kiegészítő, hiszen más fajta világítás telepítése nehezen megoldható. A LED-világítás egy olyan kiegészítő, amit utólagosan nem lehet beszerelni, így ennek alkalmazását mindig javasoljuk alaposan átgondolni a megrendelés előtt.

❯❯ Időjárás-érzékelőkkel a bioklimatikus pergola használata még kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető. Esőérzékelő segítségével a pergola képes érzékelni a csapadékot, és automatikusan bezárja a lamellákat. A szélérzékelő a biztonságért felel, erős szél esetén felhúzza a ZIP Screen textil árnyékolókat, nehogy károsodás érje őket.

 

❯❯ Okos vezérléssel a telefonunkról irányíthatjuk és felügyelhetjük bioklimatikus pergolánkat.

Az elérhető kiegészítőkről bővebben tájékozódhat a kiegészítők menüpont alatt.

bottom of page