top of page

Milyen színű pergolát válasszak?

A bioklimatikus pergola megrendelésekor az egyik legfontosabb döntés a szín kiválasztása. A választható színek széles skálán mozognak, szinte bármilyen árnyalat elérhető. A szín kiválasztása során az alábbiakat tanácsoljuk figyelembe venni:

❯❯ A pergola vázszerkezete összhangban legyen a környezetével. Épülethez kapcsolódó szerkezet esetében gyakran a nyílászárók színével azonos színű pergola a legesztétikusabb megoldás.

 

❯❯ Az elforgatható lamellák színe eltérhet a vázszerkezet színétől. Gyakori – és praktikus – megoldás a váz színénél világosabb lamella választása. Javasoljuk, hogy a váz színével megegyező, vagy annál világosabb lamellát válasszon. A sötétebb lamella választása egyrészt negatívan befolyásolhatja a térérzetét, másrészt jobban felmelegedhet a napsugárzás következtében.

 

❯❯ Amennyiben ZIP-es textil árnyékolót is választ, annak színével is érdemes kalkulálnia. A textil árnyékolók is több színben elérhetőek, de az elérhető árnyalatok szűkebb skálán mozognak.

RAL színek_edited.png

A RAL színek mindegyike, ezenkívül fahatású színek is elérhetők. A teljes RAL színskála alapárban, a fahatású színek felár ellenében választhatók.

bottom of page